Пърленки
Неоходими продукти:
2 ч.ч. топла вода, 1 пакетче суха мая за хляб или 10 г. жива мая, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар, брашно колкото поеме за замесване на меко тесто, 1 к.ч. олио, 1/4 връзка магданоз, 2 главички млечен чесън, сол.
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто и се оставя 20 мин. да почине. Оформих 14 топки с големината на юмрук и разточих с дебелина около сантиметър,но не по-дебели. Оставих още за 10 мин. да се отпуснат. В купичка с олиото смесих много на ситно нарязания магданоз и чесън заедно със солта и оставих да се смесят ароматите за около 20 мин.
В средно загрят грил тиган намазах само с олиото без да има частици тъй като загарят по тестото. Слага се разточеното тесто и като се появят мехурчета се обръща.
Отново се маже този път се загребва от олиото заедно с частици магданоз и чесън и така се нареждат една върху друга всяка от пърленките.
Разбира се , ако не искате да ухаете на чесън намажете само с масло,за по-фин вкус.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
6 коментара:
Ммммм...чудесни пърленки Ели!!!!!
Привет, много харесах всичките ти рецепти и дори днес направих пърленки, получиха ми се добре, но искам да те питам като разточваш топките със олио ли ги разточваш или с брашно? Това ми е въпроса, и поздравления за всички рецепти!!!
Здравейте и благодаря за хубавите думи. С брашно разточвам пърленките олио или масло използвам само при и след печенето им :)
Колко брашно ви отива горе долу?
Здравейте, колко брашно ви отива горе долу?
Колкото поеме, но около 6 ч.ч. т.е. около 800г. ,но зависи от брашното аз използвам само на София Мел
Публикуване на коментар