Баница в кексова форма
Необходими продукти:
1 пакет от 400г. кори за баница,
1 цяло кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб,
3 с.л. газирана вода,
4 големи яйца,
200г. натрошено сирене,
1/2 ч.ч. олио.
Начин на приготвяне:
Корите както са от пакета нагънати с остър нож се нарязват на 1 см. ленти.
С ръка се разделят за да не станат на тестена топка във формата.
Киселото мляко се разбърква със содата и като шупне се слагат яйцата.
Разбиват се много добре, прибавя се олиото,газираната вода и като бъркате с шпатула малко по малко се добавят и лентите кори за баница докато се усвоят от сместа.
Добавяме и сиренето предварително натрошено с вилица.
Сместа се слага в кексова форма аз използвах с керамично покритие ,но все пак намазах с четка с олио и се изсипва сместа за баница.
Ако използвате от по-старите форми за кекс намаслете и хубаво набрашнете формата, за да се запази цялостта на баницата след като я извадите.
В предварително загрята на 180 градуса пеках за 45 мин.
Оставих да се охлади за 10 мин. и обърнах формата върху чиния.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
1 пакет от 400г. кори за баница,
1 цяло кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб,
3 с.л. газирана вода,
4 големи яйца,
200г. натрошено сирене,
1/2 ч.ч. олио.
Начин на приготвяне:
Корите както са от пакета нагънати с остър нож се нарязват на 1 см. ленти.
С ръка се разделят за да не станат на тестена топка във формата.
Киселото мляко се разбърква със содата и като шупне се слагат яйцата.
Разбиват се много добре, прибавя се олиото,газираната вода и като бъркате с шпатула малко по малко се добавят и лентите кори за баница докато се усвоят от сместа.
Добавяме и сиренето предварително натрошено с вилица.
Сместа се слага в кексова форма аз използвах с керамично покритие ,но все пак намазах с четка с олио и се изсипва сместа за баница.
Ако използвате от по-старите форми за кекс намаслете и хубаво набрашнете формата, за да се запази цялостта на баницата след като я извадите.
В предварително загрята на 180 градуса пеках за 45 мин.
Оставих да се охлади за 10 мин. и обърнах формата върху чиния.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
7 коментара:
Моля Ви, кажете ми колко е голяма формата Ви. Не съм пробвала тази баница, поради простата причина, че ме притеснява дали ще се събере в моята форма.
Стандартна 26 см. форма е , събира се не се притеснявайте :)
С вентилатор или без
Ако печете с вентилатор намете градусите с 20 т.е. 180 без вентилатор, 160 с вентилатор
Благодаря Ви!
Без газираната вода ще стане ли
Тя играе роля на допълнителен набухвател
Публикуване на коментар