петък, 15 април 2016 г.

Великденска трапеза

Великденска трапеза


Ще Ви предложа няколко идеи за наближаващия прекрасен християнски празник Великден.
Тези ястия присъстват на трапезата ни всяка година и са любими в нашия дом и много се надявам да Ви се харесат


Традиционно слагаме на трапезата си агнешко месо, а ястията фаворити у дома са:



Пухкав козунак 

рецептата  ТУК








Бърз икономичен и много вкусен козунак

Рецептата ТУК







Агнешка дроб сарма с прясно мляко и пухкава заливка

рецептата ТУК










Печено агнешко с бира в глинен съд 

рецептата ТУК






Бавно печено агнешко месо със сос грейви


рецептата вижте ТУК




към това агнешко правя и печени чеснови картофки , които виждате на снимката, които се съчетават перфектно с агнешкото и грейвито към него и ако желаете и Вие да си ги направите рецептата за тях вижте ТУК






Агнешка дроб сарма

рецептата вижте ТУК







Агнешка супа 

рецептата вижте ТУК









Разбира се, на къде без яйцата, а ето и няколко идеи как да ги оползотворите след голямото "борене" 
Предполагам,че както у дома, така и във Вашите домове остават много яйца ,а моите предложения са :




Великденска салата

съставките ги знаете ,но все пак можете да погледнете и ТУК




Яйчена салата








Яйчен пастет със зеленийки

рецептата вижте ТУК







Руло "Стефани"

рецептата вижте ТУК







Карамелен сладкиш с козунак


рецептата ТУК








Как да избелим яйцата за Великден ?
 
публикацията вижте ТУК





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...