Кюфтенца от киноа
Необходими продукти:
100 г. киноа (в суров вид)
2 големи яйца
5 стръка пресен лук
1/4 връзка магданоз
1/2 ч.л. кимион
50г. настърган кашкавал
3 с.л. зехтин или растително олио
сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете киноата както е описано на опаковката и я отцедете много добре.
Задължително трябва да е охладена преди да започнете да правите кюфтенца от нея.
Сложете я в купа и прибавете ситно нарязаните лук и магданоз, настъргания кашкавал, двете яйца и подправките.
Разбъркайте много добре и оставете за 15 минути в хладилник да се стегне сместа иначе ще започне да се разпада.
В тиган с незалепващо покритие сложете мазнината и го загрейте на умерена температура.
Оформете кюфтенцата и ги изпечете от двете страни до златисто.
Споменах да ги изпечете,защото се приготвят с много малко мазнина и е по-скоро пеене отколкото пържене.
Поставете ги върху хартия или салфетка да поемат излишната мазнина и сервирайте.
Това е прекрасно здравословно предястие,а защо не и основно в комбинация с голяма порция сезонна салата.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар