Пролетна / Великденска салата
Надали има семейство,което не си приготвя точно този вид салатка вечер,когато всички са се събрали след тежкия делничен ден, а по Великденските празници, тя е неизменна част от празничното меню.
Бърза, вкусна, лесна, витаминозна, а в добавка със сварените яйца ( ако са домашни става и много много по-вкусна) и много засищаща и добра комбинация за спазващите 90-дневния режим.
Необходими продукти:
1 голяма зелена салата, възможно най-крехка
1 връзка репички
1 връзка пресен зелен лук
3 твърдо сварени яйца
сол
олио
лимонов сок /оцет
Начин на приготвяне:
Измийте много добре зелената салата и я подсушете , а ако имате уред за изцеждане на салати ще е най-добре, защото не остава по листенцата нито капка.
Нарежете я ,ако предпочитате я накъсайте и я поставете в купа.
Почистете,измийте и нарежете и репичките и пресния лук.
Разбъркайте и овкусете със сол, олио и лимонов сок или оцет.
Сварете яйцата в подсолена вода за 5-7 минути и ги охладете в студена вода за да могат да се белят по-лесно.
Разделете на 3 порции салатата и нарежете на всяка по едно яйце.
Това е стандартна класическа пролетна / Великденска салата и няма да учудя никого с тази рецепта,но ми е толкова любима,че нямаше как да не я впиша .
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар