Карамелен сладкиш с козунак
Продукти:
400г. козунак
1 л. прясно пълномаслено мляко
200г. захар
6 яйца
стафиди накиснати в ром, шоколад или сладко по Ваш избор
за карамела:
1/2 ч.ч. кристална захар
Приготвяне:
Разбийте захарта с яйцата ,а след това добавете и млякото.
Директно в Стоун Ледженд 2 в 1 - тава и тенджера тъй като може да се използва както върху котлон , така и във фурна ,разтопих карамела и след това го разпределих равномерно по цялото дъно.
Нарежете козунака на филийки или го начупете и го разпределете в Стоун Ледженд 2 в 1 - тава и тенджера локум и след това залейте с млечно -яйчената смес и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна като печете на водна баня както крем-карамела.
Моят козунак беше с локум така ,че добавих само филирани бадеми.
Моят козунак беше с локум така ,че добавих само филирани бадеми.
Десертът е готов,когато стане златисто-кафеникъв най-отгоре.
След това охладете много добре и обърнете върху тортена или друга подходяща чиния.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
1 коментар:
Любим, любим сладкиш, Ели!
Публикуване на коментар