Песто от левурда
Левурдата е див чесън, която вирее в гористите райони.
Тя е много полезна при детоксикация на организма тъй като има свойствата да унищожава вредните бактерии,без да нарушава баланса на организма, понижава високото кръвно налягане влияе добре на кръвта и прочиства от тежки метали.
Необходими съставки:
100г. левурда
50 мл. зехтин
30г. орехови ядки
сол на вкус
лимонов сок на вкус
Приготвяне:
Сложете всички съставки в блендер и разбийте на еднородна смес.
Подобно на песто "Дженовезе" и магданозеното песто и това може да се добавя към паста, салати и хляб.
Прекрасна добавка е към печени картофи.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
А къде може да го намерим?
В супермаркетите при плодовете и зеленчуците пише си левурда (див чесън)
Публикуване на коментар