Картофена тортия със сирене
Продукти:
1 кг. картофи
150г. сирене
3 стръка пресен лук
4 с.л. растително олио
сол,черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите и както са с "кожата" ги сварете в подсолена вода.
След като са се сварили ги сложете да изстинат в студена вода, а ако е необходимо сменете няколко пъти водата щом се стопли, тази процедура е с цел да се обелят лесно.
Намачкайте ги както за пюре.
Подправете и разбъркайте.
Натрошете сиренето и наситнете пресния лук.
Разбъркайте добре.
В тиган сложете 2 с.л. от мазнината и го загрейте добре
.
.
Сложете картофената смес в тигана ( тигана ми е по-разлят с 30 см. диаметър) , разпределете я равномерно и добре притиснете да се "сбие сместа ,защото се образува пара и се повдига цялата тортия от нея.
Притискайте от време на време в средата.
Оставете за 10 минути да добие приятен златист цвят същевременно и коричка.
С помощта на капак от тенджера или плоска чиния обърнете тортията , спокойно лесно става не е като испанската тортия,която може да се разпадне при обръщане.
Сложете в тигана сругите 2 с.л. олио и сложете да се изпече от другата страна за 5 минути.
След като добие златиста загар и от долната страна махнете от котлона и сервирайте.
Поръсете със зеленийки по желание и сервирайте със салата според сезона.
Това основно ястие струва 2 лв., което го прави много икономично, диетично и уверявам Ви много вкусно.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар