сряда, 13 април 2016 г.

Торта "Павлова"

Торта "Павлова"



Тортата "Павлова" е целувчена торта, която се гарнира с плодове, сметана или каквото си пожелаете ,защото вариациите й са много.
Можете да я направите с един по-дебел плат или както аз на няколко пласта.






Ето и какво Ви е необходимо:


5 белтъка 
1/2 ч.л. лимонов сок
щипка сол
350 г. захар.


Сметана
плодове
конфитюр или сладко от плодове
листенца мента





Начин на приготвяне:

Белтъците трябва да са престояли поне ден в хладилник и след това поне 2 часа на стайна температура, защото иначе няма да се разбият хубаво.
Сложете ги в купа и разбийте с миксера, а след като започнат да стават на пяна добавете и лимоновия сок, солта и захарта.
Продължете да разбивате до получаване на хубав твърд сняг т.е. след като обърнете бъркалката или бъркалките на миксера , връхчето целувчена смес да остане така както си е било.
В тавички с хартия за печене, разпределете на 3 тази смес и с помощта на лъжица направете еднакви кръгове,които ще представляват и нашите блатове.
Внимавайте да не ги направите прекалено тънки,защото след като се изсушат във фурната ще се начупят при отделянето им от хартията за печене.
Сушете в предварително загрята на 100 градуса с вентилатор фурна за час , или просто проверявайте кога ще са готови , защото все пак всяка фурна пече съответно и суши различно.
След като са готови целувчените блатове ги охладете .
Започнете сглобяването на тортата като върху първия блат сложете разбита сладкарска сметана, отгоре някакво сладко, аз използвах сладко от череши, след това сложете другия блат ,отново сметана и сладко и най-отгоре завършете с последния блат, останалата сметана,сложете някакви плодове аз използвах дребни горски плодове и поръсете в натурално какао за контраст.
Сложете тук-там и листенца мента за по-красив външен вид.


Оставете за час в хладилник и тортата Ви леко ще омекне и след като отрежете парченце от нея, ще забележите как всички съставки и компоненти са се слели и се получава невероятен вкус.
Да Ви е сладко!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





2 коментара:

Aurelia Nasirova каза...

Това как можах да пропусна. Прекрасна е! Точно за днешни пролетни дни. :)

Elena Dimitrova каза...

Ооо благодаря, наистина стана страхотна и то общо взето с подръчни материали

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...