събота, 16 април 2016 г.

Панирани гъби кладница

Панирани гъби кладница





Обожавам гъбите , а сред фаворитите са ми гъбите кладница.
Днес идва ред и на рецептата за панирани,които изпробвах и хапнахме с най-голямо удоволствие.



Нужни са Ви:
500 г. гъби кладница
2 големи яйца
сол,черен пипер
брашно или друга панировка по желание


Приготвяне:
Измийте,подсушете и накъсайте на 2 по-големите гъби.


Когато ги накъсате, защото те не се режат, а се късат и видите ,че са с блед цвят това означава,че са пресни, а ако са с лилав цвят означава ,че са стари.
Разбийте яйцата и ги подправете със сол и черен пипер.
Потопете всяка гъба в тях, а след това ги оваляйте в брашно.
Пържете в предварително загрята на умерена температура растителна мазнина до златисто, а след като са придобили хубав загар и от двете страни ги сложете в чиния с пласт хартия или салфетка за да си отделят излишната мазнина.
Сервирайте със свежа зелена салата или друга салата според сезона.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...