Сладкиш с кайсии
Необходими продукти:
4 яйца от най-големия размер
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия на прах
1 пакетче бакпулвер
250 мл. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
кайсии около 10 бр. почистени, и разполовени
пудра захар за поръсване
чашата ,която използвах за всички мерки е стандартна чаена чаша с вместимост 200 мл.
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, млякото, отново разбиваме и тогава прибавяме пресятото брашно с бакпулвер и ванилията .
Сместа е с консистенция като на кексово тесто.
В купа сложете брашно добавете и разполовените кайсии и разтръскайте така,че да се набрашнят равномерно отвсякъде.
Това се прави с цел да не потънат на дъното плодовете.
Ако кайсиите ,които използвате за десерта са кисели, увеличете захарта за да се балансира вкуса .
Изсипваме я в подходяща тавичка и редим половинките кайсии.
Те леко потъват,но това да не Ви притеснява.
Печем в предварително загрята на 200 градуса без вентилатор фурна или 170 със вентилатор за около 30-35 мин. или до суха клечка.
Охлаждаме и поръсваме обилно с пудра захар.
Прекрасен десерт е за сезона и разбира се за следобедното кафе.
Да Ви е сладко!
Време за подготовка: 10 минути
Време за изпичане: 35 минути
източник: БАБА
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
4 яйца от най-големия размер
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия на прах
1 пакетче бакпулвер
250 мл. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
кайсии около 10 бр. почистени, и разполовени
пудра захар за поръсване
чашата ,която използвах за всички мерки е стандартна чаена чаша с вместимост 200 мл.
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, млякото, отново разбиваме и тогава прибавяме пресятото брашно с бакпулвер и ванилията .
Сместа е с консистенция като на кексово тесто.
В купа сложете брашно добавете и разполовените кайсии и разтръскайте така,че да се набрашнят равномерно отвсякъде.
Това се прави с цел да не потънат на дъното плодовете.
Ако кайсиите ,които използвате за десерта са кисели, увеличете захарта за да се балансира вкуса .
Изсипваме я в подходяща тавичка и редим половинките кайсии.
Те леко потъват,но това да не Ви притеснява.
Печем в предварително загрята на 200 градуса без вентилатор фурна или 170 със вентилатор за около 30-35 мин. или до суха клечка.
Охлаждаме и поръсваме обилно с пудра захар.
Прекрасен десерт е за сезона и разбира се за следобедното кафе.
Да Ви е сладко!
Време за подготовка: 10 минути
Време за изпичане: 35 минути
източник: БАБА
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Ели, чудесно предложение. Сега когато им е сезон трябва да се пробва непременно.
Благодаря ти, Нелче <3
Публикуване на коментар