петък, 17 юли 2015 г.

Яйца по Панагюрски


Яйца по Панагюрски



До сега не бях правила тази вкусотия наречена яйца по Панагюрски, тък като си мислех,че няма да се справя със забулването на яйцата- е сгреших справих се.
Оказа се невероятно вкусна гозба и ще продължа да я правя и за в бъдеще и то редовно.

Необходими продукти за всяка порция:

2 яйца
5 с.л. кисело мляко
3 скилидки чесън ( ние обожаваме чесън , а и е мощно противогрипно средство,но ако не обичате,го пропуснете)
бяло саламурено сирене
За запръжката:

1 с.л. с връх масло (около 10 грама)
1/4 с.л червен пипер




Начин на приготвяне:

Заврете вода в подходящ съд като добавите една супена лъжица оцет.
Дръпнете от котлона и чукнете едно по едно яйцата,които трябва да сте извадили от хладилника поне час преди да ги сготвите.
Върнете на котлона и оставете да поврят на слаб огън за 3 минути,ако искате рохки, ако не оставете 5 минути.
Извадете с решетъчна лъжица и ги оставете върху чиния с пласт кухненска хартия да се отцедят от водата.
Смесете млякото с чесъна и  натрошеното сирене посолете ако е необходимо и поставете в чиния.
Отгоре сложете яйцата.
Направете запръжка от маслото и червения пипер като внимавате тя да не прегори.
Залейте с нея яйцата. 
Поръсете с магданоз за свежест
Добър Апетит!

източник: supichka.com

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...