сряда, 8 юли 2015 г.

Пиле с ананас

Пиле с ананас







Необходими продукти:

2 бр. пилешки филета
2 с.л. соев сос
1 с.л. сусамово олио
1 яйце
1/4 черен пипер
3 с.л. царевично нишесте
3 с.л. брашно
олио за пържене


за соса:
1 ч.ч. ананас нарязан на кубчета (може и от консерва)
1 ч.ч. сок от ананас
1/4 кафява захар
1 с.л. царевично нишесте разтворено в 1 с.л. вода
1 с.л. соев сос


Начин на приготвяне:

Пилешкото месо нарежете на хапки с еднаква големина, сложете ги в купа и към тях прибавете сусамовото олио , ако не разполагате с такова използвайте растително, яйцето, черния пипер, соевия сос,брашното и нишестето.
Разбъркайте добре и оставете за 2 часа в хладилник.
Като се маринова след 2 часа, извадете и в сгорещена мазнина на умерена температура изпържете всяка хапка до златисто-кафяво от двете страни.





Отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.
В касерола или друг подходящ съд налейте сока от ананаса и изчакайте да заври.
Тогава добавете и нарязания на кубчета плод от ананас.





Добавете към тях и захарта, соевия сос и разтвореното във водата нишесте.
Оставете да поври на умерена температура докато се получи гъст сироп (около 5 мин. отнема това).
Сложете късчетата пилешко и разбъркайте добре.
Поднесете леко охладено върху сварен бял ориз
Добър Апетит!

източник: soupbelly.com


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...