Бърз сос "Тартар"
Необходими продукти:
1 яйце
175 мл. зехтин/олио
1 ч.л. горчица
1 ч.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
1 с.л. каперси
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. морска сол / може и обикновена/
4 бр. кисели краставички
магданоз/копър
Начин на приготвяне:
В тесен висок съд сложете яйцето, скилидката чесън подправките и горчицата.
Започнете да разбивате с пасатор като малко по малко наливате зехтина. Техниката е както като приготвяте майонеза.
Прибавете нарязаните на кубчета кисели краставички , каперсите и магданоза или копъра.
Разбъркайте добре.
Това е най-разпространеният сос за риба.
Добър Апетит!
източник на рецептата: http://novini.cc
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
1 яйце
175 мл. зехтин/олио
1 ч.л. горчица
1 ч.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
1 с.л. каперси
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. морска сол / може и обикновена/
4 бр. кисели краставички
магданоз/копър
Начин на приготвяне:
В тесен висок съд сложете яйцето, скилидката чесън подправките и горчицата.
Започнете да разбивате с пасатор като малко по малко наливате зехтина. Техниката е както като приготвяте майонеза.
Прибавете нарязаните на кубчета кисели краставички , каперсите и магданоза или копъра.
Разбъркайте добре.
Това е най-разпространеният сос за риба.
Добър Апетит!
източник на рецептата: http://novini.cc
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Колко долу-горе струват каперсите,не съм купувала до сега
Ани, два и нещо са ,но се ползват изключително оскъдно поради това ,че са киселки и моето бурканче го имам поне от 2 месеца, а се съхраняват в хладилник и можете да ги ползвате доста време
Публикуване на коментар