Панакота с пъпеш
Необходими продукти:
300г. пъпеш
1 пакетче желатин (10г)
400мл. течна сладкарска сметана
2-3 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Пъпеша почистваме от семките (300г. трябва да е изчистения плод) и пюрираме с пасатор.
Желатина разтваряме в 3 с.л. вода
Кипваме сметаната , аз не намерих пълномаслена и използвах такава на растителна основа,но пак се получи перфектно, и слагаме меда.
Сместа не трябва да завира.
Дръпваме от котлона и оставяме на стайна температура да се охлади.
След като това стане прибавяме разтворения на водна баня желатин и пюрето от пъпеш.
Разбъркваме добре, разпределяме в чашки или купички и оставяме да стегне за няколко часа в хладилник.
Десерта е експресен и невероятно вкусен и Ви го препоръчвам с две ръце!
Да Ви е сладко!
източник на рецептата: evatoneva.com
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
300г. пъпеш
1 пакетче желатин (10г)
400мл. течна сладкарска сметана
2-3 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Пъпеша почистваме от семките (300г. трябва да е изчистения плод) и пюрираме с пасатор.
Желатина разтваряме в 3 с.л. вода
Кипваме сметаната , аз не намерих пълномаслена и използвах такава на растителна основа,но пак се получи перфектно, и слагаме меда.
Сместа не трябва да завира.
Дръпваме от котлона и оставяме на стайна температура да се охлади.
След като това стане прибавяме разтворения на водна баня желатин и пюрето от пъпеш.
Разбъркваме добре, разпределяме в чашки или купички и оставяме да стегне за няколко часа в хладилник.
Десерта е експресен и невероятно вкусен и Ви го препоръчвам с две ръце!
Да Ви е сладко!
източник на рецептата: evatoneva.com
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
А има ли с какво да се замени медът? Алергична съм, а ми се иска да го направя.
Аз сложих 3 с.л. кафява захар вместо мед и стана превъзходно.
Публикуване на коментар