събота, 25 юли 2015 г.

Рибена чорба


Рибена чорба 


Прегледах доста рецепти за рибени чорби ,но да си призная никоя не ми хареса и реших да си направя така, както смятам ,че би могла да се направи.
Надявам се да Ви хареса предложението ми.
За съжаление не се получи много на вид,но Ви уверявам,че вкуса й е толкова богат и наситен,че ще Ви хареса , разбира се ако сте любители на морската храна и по-точно на рибените чорби.







Необходими продукти:

1 бр. рагу от сьомга (попитайте в специализираните магазини за пресни морски деликатеси . Представлява глава и гръбнак с опашка след филетиране на рибата ,но има доста месо по тях)
1/2 кг. друг вид риба каквато Ви е любима, можете да ползвате скумрия или дребна риба,но задължително почистете от костиците.) аз използвах хамсия, тъй като беше много прясна
1/2 кг. миди за разкош (те придават по-богат морски аромат и вкус)
2-3 клонки девисил
черен пипер на зърна
2-3 клонки магданоз
2 дафинови листа
1 среден морков
1 глава лук
1 среден картоф
1 шепа фиде
1 яйце + 3 с.л. кисело мляко
сол, черен пипер
олио/зехтин







Начин на приготвяне:

В тензух сложете магданоза ,девисила и зърната черен пипер. 
Вържете на вързопче.
Почистете черупките на мидите.
 Има два варианта да ги приготвите  или ги сложете в тенджерка и си ги  сварете отделно и добавите водата,която се отделя от тях прецедена към бульона на рибките или както аз в случая ги прибавих към тенджерата към всички продукти.
Сложете и дребната рибка както уточнихме предварително почистена от глава ,гръбнак и опашка.
Сложете обеления лук, морков и торбичката с подправките.
Налейте вода и оставете на умерен огън да ври докато рибите се сварят.
След като се сварят с решетъчна лъжица извадете всички продукти и прецедете бульона през фина цедка.
Отделете месото на рибата и го нарежете.







Върнете към бульона, намачкайте моркова или го нарежете на ситно, нарежете и лука ако желаете аз го махнах исках само аромата му  и нарежете на много дребно картоф.
Оставете на слаб огън за 10-тина минути,добавете и фидето и 1-2 с.л. зехтин или олио.
Подправете със сол и черен пипер.
Направете застройка от яйцето и киселото мляко + няколко капки лимон за да не се пресече застройката.
След като се охлади малко супата я застройте като уеднаквите температурите с енергично бъркане и след това добавете ситно нарязан магданоз.
Ако желаете бистра супа пропуснете застройката.

Поднесете като сложите във всяка купичка по няколко миди както са с черупката .
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...