Пърленки с масло и шарена сол
Необходими продукти за тестото:
400мл. вода
800г. брашно
1/2 кубче (20г.) свежа мая или 1 пакетче (7г) суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
5 с.л. олио
За намазване на пърленките:
масло за намазване на пършенките
шарена сол
Начин на приготвяне:
За месете меко еластично тесто от продуктите и оставете да втаса докато удвои обема си.
Разделете на топки ( аз разделих на 12 части) , но станаха с диаметър около 12 см. , а ако искате по-големи ,разделете тестото на по-малко на брой топки.
Като цяло диаметъра и дебелината им завидят изцяло от Вашия вкус.
Разточете и изпечете на сгорещен сач или скара, а може и грил тиган, а ако са с незалепващо покритие намажете с олио.
След като се изпече от едната страна, обърнете и намажете с разтопено масло към ,което сте прибавили шарена сол.
Като е готова и другата страна на пърленката намажете и нея.
Слагайте една върху друга пърленките и завийте с кърпа за да останат меки, по-дълго време, а най-добре е да се консумират веднага след като сте ги направили.
Нашите изчезват веднага.
Прекрасно допълнение са към всякакви ястия и супи.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти за тестото:
400мл. вода
800г. брашно
1/2 кубче (20г.) свежа мая или 1 пакетче (7г) суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
5 с.л. олио
За намазване на пърленките:
масло за намазване на пършенките
шарена сол
Начин на приготвяне:
За месете меко еластично тесто от продуктите и оставете да втаса докато удвои обема си.
Разделете на топки ( аз разделих на 12 части) , но станаха с диаметър около 12 см. , а ако искате по-големи ,разделете тестото на по-малко на брой топки.
Като цяло диаметъра и дебелината им завидят изцяло от Вашия вкус.
Разточете и изпечете на сгорещен сач или скара, а може и грил тиган, а ако са с незалепващо покритие намажете с олио.
След като се изпече от едната страна, обърнете и намажете с разтопено масло към ,което сте прибавили шарена сол.
Като е готова и другата страна на пърленката намажете и нея.
Слагайте една върху друга пърленките и завийте с кърпа за да останат меки, по-дълго време, а най-добре е да се консумират веднага след като сте ги направили.
Нашите изчезват веднага.
Прекрасно допълнение са към всякакви ястия и супи.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар