понеделник, 13 юли 2015 г.

Пърленки с масло и шарена сол


Пърленки с масло и шарена сол







Необходими продукти за тестото:

400мл. вода
800г. брашно
1/2 кубче (20г.) свежа мая или 1 пакетче (7г) суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
5 с.л. олио


За намазване на пърленките:
масло за намазване на пършенките
шарена сол






Начин на приготвяне:

За месете меко еластично тесто от продуктите и оставете да втаса докато удвои обема си.
Разделете на топки ( аз разделих на 12 части) , но станаха с диаметър около 12 см. , а ако искате по-големи ,разделете тестото на по-малко на брой топки.
Като цяло диаметъра и дебелината им завидят изцяло от Вашия вкус.
Разточете и изпечете на сгорещен сач или скара, а може и грил тиган, а ако са с незалепващо покритие намажете с олио.
След като се изпече от едната страна, обърнете и намажете с разтопено масло към ,което сте прибавили шарена сол.







Като е готова и другата страна на пърленката намажете и нея.
Слагайте една върху друга пърленките и завийте с кърпа за да останат меки, по-дълго време, а най-добре е да се консумират веднага след като сте ги направили.
Нашите изчезват веднага.
Прекрасно допълнение са към всякакви ястия и супи.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



 

 

 
 


 





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...