сряда, 29 юли 2015 г.

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Ако погледнете в интернет, ще намерите поне 10 вариации на тази паста- с маслини , класическо песто  "Дженовезе" с пармезан, с добавка от свежи домати или доматено пюре освен сушените, с бадеми или други ядки ,но като ,че ли тази рецепта най се доближава до моя вкус.

Затова, ако решите я опитайте и съм сигурна,че ще Ви хареса.







Необходими продукти:

 100-150 г. сушени домати
майорана една щипка сушена
 мащерка една щипка сушена
риган 1/4 ч.л. сушен
една голяма клонка босилек
2 скилидки чесън ( ако не обичате чесън добавете само една просто за аромат)
зехтин около 80 мл.
ако желаете добавете и 2-3 черни едри маслини

ако е необходимо сол



Начин на приготвяне:

Доматите накисваме в топла вода за да набъбнат за около 10-15 мин. те си показват кога са готови и отцеждаме.
Ако използвате домати, които са в сос с аромати и зехтин направо сложете от там.
Добавете билките и зехтина и скилидките чесън.
Пробвайте на вкус за солеността и ако се налага добавете сол.
Пасирайте като използвате блендер, кухненски робот или пасатор до хомогенна смес .
Не става особено гладко ,все пак си е паста.
Съхранявайте пастата в затворен буркан в хладилник до 4 дни.
Тази паста може да се използва и за намазване на меса преди изпичане, а също така и за добавка към всякакъв вид спагети и макарони.
Аз лично си направих хлебче с маслини и добавих в разрезите му от тази паста и стана нещо невероятно като резултат.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...