събота, 18 юли 2015 г.

Черни миди с чесън и бяло вино


Черни миди с чесън и бяло вино








Необходими продукти:

 700г. Черни миди 
100мл. бяло вино
3-4 скилидки чесън
50 г. масло
копър - аз сложих и магданоз, тъй като го обожавам







Начин на приготвяне:

Почистваме мидите и ги измиваме добре. 
Слагаме ги в тенджера без никаква течност и ги затваряме с капак.
На умерена температура се варят докато се отворят.
Те си пускат сок,това е нормално и не трябва да Ви притеснява.
Ако някоя мида не се е отворила я изхвърлете. Това означава, че е била мъртва още преди да я сложите да се вари.
В дълбок тиган сложете маслото.
Като се сгорещи сложете счуканите или нарязани на ситно скилидки чесън.
Внимавайте да не загорят.
Отцедете мидите и им почистете ядката от това което стърчи като водорасло от нея  както са в черупката без да я отделяте.
Като ароматизират маслото сипете бялото вино,изчакайте 5 мин. докато алкохола се изпари  и  чак тогава сложете и  мидите.
Разбъркайте добре и  поръсете със ситно нарязан копър или магданоз.
Оставете още за 2-3 минути и сервирайте с резен лимон.
Поднесете веднага.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...