вторник, 21 юли 2015 г.

Пукани люти чушлета


Пукани люти чушлета




Необходими продукти:

200г. дребни люти чушлета като моите или 100г. едри
3-4 скилидки чесън
2 с.л. мед
2 с.л. олио
3 с.л. оцет
сол,черен пипер на вкус
ситно нарязан пресен копър



Начин на приготвяне:

В буркан смесваме меда, олиото,оцета и подправяме на вкус.
Затваряме буркана и разбъркваме като шейкър.
Опитайте. 
Коригирайте маринатата ,която после се превръща в страхотен сос тип "Топеница" според Вашия вкус.
Обелете скилидките чесън и ги смачкайте .
Пуснете ги в маринатата.
Опукайте чушките на котлон или сух тиган така ,че да се изпекат равномерно и да се "подкожат".
Както са топли ги сложете в буркан, добавете копъра и залейте с маринатата.
Разклатете добре буркана за да се "накиснат" добре чушките.
Съхранявайте в хладилник.
В добре затворен буркан и в хладилник могат да издържат до 5-6 месеца.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...