четвъртък, 12 май 2016 г.

Желиран таратор


Желиран таратор

Настъпва летния сезон и с него започваме все по-често да си приготвяме студената супа "Таратор".
Свежа, вкусна, разхлаждаща и с ниско съдържание на калории признавам си у дома си сервираме таратора в големи чаши за бира (халби) и така си пийваме от него.
Сега ще Ви предложа един по-различен таратор,на който попаднах не отдавна в интернет пространството, а именно желиран таратор.


Ето и съставките за него:

1 краставица
1/2 връзка копър
 2 с.л. олио (зехтин)
3 скилидки чесън
500 г. или една голяма кофичка кисело мляко
1 пакетче желатин разтворено в 50 мл. вода
30г. орехи
сол


Начин на приготвяне:
Нарежете краставицата на кубчета,копъра на ситно, а скилидките чесън пресовайте през преса за чесън, а ако нямате ги нарежете възможно най-ситно.
Натрошете орехите.
Желатина разтворете според указанието на опаковката във вода, а след като стегне на водна баня го "отпуснете".
Разбъркайте киселото мляко с телена бъркалка за яйца, така,че да няма бучки и да стане абсолютно гладко, подправете със сол, добавете желатина, краставицата, олиото,копъра чесъна и орехите и разбъркайте много добре.
Разпределете сместа в чаши покрити с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник за един час.
Аз получих точно 5 порции като сложих сместа в чашки за крем карамел.
Идеалното мезе/предястие за топлото време!
Добър Апетит!


източник на рецептата Супичка

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





2 коментара:

Stamen Nikolov каза...

Прекрасно предложение, идеално за гости!

Elena Dimitrova каза...

О,да доста е ефектно,но да ти кажа май не всички го приемат и предпочитат старомодният начин на поднасяне на таратора

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...