събота, 21 май 2016 г.

Експресна торта

Експресна торта





продукти за пандишпановия блат:

6 яйца
130г. захар
150г. брашно
2 ванилии
1 пакетче бакпулвер (10г)

За крема:

300г. заквасена сметана
2 пакетчета крема сирене
1 1/2 ч.ч. пудра захар
1 ванилия 


За заливката:

100г. шоколадов кувертюр (натурален шоколад)
3 с.л. олио


плодове според сезона



Начин на приготвяне:



Разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкав крем и удвояване на обема им.
Прибавете пресятите брашно,бакпулвер и ванилии (ако са на прах ако са есенция сложете към яйцата)


Отново разбъркайте добре за около половин минута.
Изсипете сместа в тавичка с подвижен ринг ,предварително намазнена и набрашнена и печете в предварително загрята на 180 градуса без вентилатор и 160 градуса с вентилатор фурна за около 25 минути или до "суха" клечка.
Охладете върху решетка.
През това време си направете крема като разбиете с миксер кремата сирене, след това добавете заквасената сметана и пудрата захар.
Накрая сложете и ванилията.



Разполовете блата.
Намажете едната част с крема,отгоре сложете другата половина на блата (изберете да е по-равната) и отново намажете с крема.
Оставете да се охлади за 30 минути като през това време кремът стяга и след това хубаво заравнете отгоре и отстрани.
Разтопете шоколада с олиото на водна баня и след като добие гладка консистенция залейте тортата с него.
Ако желаете можете с дървен шиш леко да прокарате през тортата и така ще се получат шарки и от крема и от шоколада.
По желание украсете с плодове според сезона, сметана или каквото пожелаете.
Това е!
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




2 коментара:

Unknown каза...

Тортата е страхотна,браво!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...