понеделник, 23 май 2016 г.

Пръчици от тесто за мекици


Пръчици от тесто за мекици




Необходими съставки:


1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. оцет
2 яйца
1 ч.л. сол
2 1/2 ч.ч. брашно 


пудра захар за поръсване, сладко,шоколад или солена добавка като сирене или колбас





Приготвяне:

Сложете киселото мляко в купа и прибавете содата. 
Разбъркайте добре и оставете докато шупне.
"Загасете" я с оцета (той премахва аромата на сода) и прибавете яйцата.
Леко ги разбийте, добавете солта и малко по малко започнете да сипвате от брашното.
Замесете меко нелепнещо тесто.

това го свърши моята помощничка :)

Разточете го на пласт с дебелина не повече от 1 см. и го оставете за 15 минути да почине и да се отпусне.



Разрежете на ленти с ширина сантиметър и дължина 10-12 см. и изпържете в умерено сгорещена мазнина.
Изключително бързо се изпържват като още докато ги сложите ще забележите,че се надуват, а ако е повечко мазнината ,в която ги пържите,ще забележите,че се завъртат и сами да се изпържват от другата страна.
Отцедете върху хартия или салфетка и ги поднесете топли с добавка по Ваш вкус.
Избрах моята да е сладко от ягоди,от което приготвих вече втора доза снощи и Ви го препоръчвам с две ръце.
Рецептата за него ще се отвори като щракнете върху снимката на сладкото.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...