сряда, 4 май 2016 г.

Домашен млечен продукт

Домашен млечен продукт





Снощи попаднах в една от социалните мрежи на една дама - рускиня Альфия Лукманова
и нейните рецепти,които меко казано са страхотни и много лесни- точно каквито обичам .
Харесах си няколко рецепти и ще започна с тази,която беше озаглавена "Домашно сирене"
Знам,че в сиренето не се слагат яйца и заквасена сметана,които съдържа тази рецепта, затова го нарекох просто домашен млечен продукт.
Веднага го приготвих и мога да отбележа хубавата и лошата страна.
Хубавата е,че става много ама много вкусно,прави се бързо и лесно освен това.
Лошата е,че става малко ,а при мен беше точно 400г.


Ето и необходимите продукти:

1 л. пълномаслено прясно мляко
4 яйца
1 голяма опаковка от 400г. заквасена сметана
1 с.л. сол




Приготвяне:


В подходящ съд сложете млякото и солта.
След като започне леко да ври, дръпнете от котлона и добавете предварително разбитите с миксер заквасена сметана и яйца, разбира се като непрекъснато бъркате.
Върнете на котлона и задължително разбърквайте периодично,докато започне отново да ври.
Веднага дръпнете от котлона.
Ще забележите,че млякото се е пресякло и са се получили отделни парчета в него подобни на извара.



Изсипете цялото съдържание на съда в друг съд с тензух , забържете и оставете да се отцежда 


сиренето една нощ или не по-малко от 6 часа.
Получи се невероятно, аз го направих снощи и тази сутрин закусихме със сандвич с домашно сиренце.
Препоръчвам Ви го горещо!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!












Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...