петък, 27 май 2016 г.

Кифлички

Кифлички



Продукти за тестото:

200мл. топло прясно мляко
2 яйца (отделяме на едното жълтъка за намазване)
1/2 ч.ч. захар
3 с.л. разтопено масло
1 пак. суха мая за хляб или 1/2 кубче прясна
брашно колкото поеме до постигане на средно меко тесто ( около 3 ч.ч.)




За пълнеж:
сладко,шоколад,локум


пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:

Замесете тестото от посочените по-горе продукти и го оставете да втаса на стайна температура в добре намазнена купа и затворена с прозрачно фолио до удвояване на обема си.


След като е готово го разточете на кръг и разрежете на триъгълници като в най-широката част сложете каквото сте си избрали за плънка в случая ползвах сладко от ягоди и завийте към тясната страна. 
Подредете в тавичка на дъното на която сте сложили пласт хартия за печене и оставете отсново да втасат за около 30 минути.


Внимавайте да не слагате много сладко или течен шоколад за да не се разтекат (както в моя случай)
Разбийте жълтъка с 2 с.л. прясно мляко и намажете кифличките.
Сложете ги в студена фурна и включете да се загрява на 180 градуса без вентилатор или 160  с вентилатор.
Печете до получаване на кафеникъв цвят, а след това охладете върху решетка.
По желание поръсете с пудра захар.
Тези кифлички са идеалната добавка към чаша ароматно кафе.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!













Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...