понеделник, 9 май 2016 г.

Класическа лазаня

Класическа лазаня



Необходими продукти:

кори за лазаня
200г. кашкавал

500 г. телешка кайма (правила съм и със смес няма кой знае каква разлика)
400г. доматен сос консервиран или консервирани цели домати,които трябва да пасирате.
1 морков
1 глава лук
Пресен босилек
2-3 скилидки чесън
1 с.л. с връх брашно
1 ч.л. червен пипер
Сол,черен пипер
Стъпка по стъпка как се прави сос "Болонезе" можете да видите ТУК


800 мл. прясно мляко
60г. краве масло
60г. брашно
Сол
Бял пипер
Стъпка по стъпка как се прави сос "Бешамел" можете да видите ТУК



Начин на приготвяне:
Приготвяме първо сосовете като за бешамела разтопяваме маслото,прибавяме брашното и бъркаме енергично,а след като се съединят двете съставки прибавяме на тънка струйка млякото.
Оставяме да закъкри леко и да се сгъсти като внимаваме да не загори.
Отстраняваме от котлона.


Болонезе правим като пасираме доматите заедно с босилека,щипка захар,сол и малко зехтин.
Моркова ,лука и чесъна наситняваме.
Загряваме дълбок тиган с олио или зехтин и ги задушаваме,а след това слагаме каймата.
Хубаво я надребняваме за да стане на "трохи" докато леко се запържи.
Добавяме подправките ,а след това и доматения сос с босилека.
Оставяме да покъкри за 15 минути и започваме да сглобяваме лазанята.


В подходяща тавичка слагаме малко от соса Болонезе,редим корите за лазаня - ползвам такива без варене,а ако си ги направите сами ще е още по-вкусно.
Покриваме ги със сос "Болонезе" ,отгоре слагаме сос "Бешамел" и настъргваме малко кашкавал.


Повтаряме продуктите като завършваме със сосовете и обилно настърган кашкавал.
Печем лазанята в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
Добър Апетит!










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...