Гъбена каша
Необходими продукти:
6 големи гъби
3 скилидки чесън
50 г. масло
1/2 връзка копър
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
сол,черен пипер
Приготвяне:
Обелете гъбите и отстранете пънчетата им.
С помощта на чаена лъжичка остържете тъмните спори ,защото те пускат черен цвят ще и оцветят кашата и тя ще стане тъмна.
Остържете с нож и пънчетата и нарежете и тях и гъбите на малки парчета.
В подходящ съд разтопете маслото, сложете на ситно нарязаните или пресовани през преса за чесън скилидки чесън и запържете за кратко.
Добавете гъбите и разбърквайте докато омекнат.
След това посолете, добавете червения пипер и брашното.
Разбъркайте.
Добавете вода колкото да ги покрие и като започне да се сгъстява самата каша можете да добавите още вода ако сметнете,че е гъста.
Подправете с черен пипер и поръсете със ситно нарязан копър.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар