Сос "Бешамел"
Необходими съставки:
800 мл. прясно мляко
60г. краве масло
60г. брашно
бял пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете прясното мляко ако не е от кутия разбира се и го оставете настрана.
В подходящ съд разтопете маслото и след това с постоянно бъркане добавете брашното.
Внимавайте да не загори.
След около 10 секунди хубаво като се е усвоило брашното от маслото отново с постоянно бъркане започнете да добавяте прясното мляко.
Бъркайте енергично за да не се получат бучки.
Ако е необходимо коригирайте температурата на котлона и го сложете на по-ниска степен ,защото има опасност да загори.
След като започне леко да бълбука соса и се сгъсти,можете да го махнете от котлона.
Подправете го на вкус.
Подправете го на вкус.
Използвайте го веднага ,а ако искате да го оставите за по-късно го покрийте с фолио,за да не се образува коричка и го съхранявайте в хладилник.
Този сос има широко приложение и можете да го използвате за приготвянето на макарони на фурна, лазаня, пилешко месо и различни видове зеленчуци.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар