"Сметанови" картофи с пилешко месо
Необходими продукти:
500мл. сметана за готвене,
1 пакетче топено сирене,
1 голямо цяло пилешко бутче,
5 средни картофа,
пресен магданоз
сол,черен пипер
магданоз
150г. кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Пилешкото бутче сваряваме.
След това го накъсваме.
Ако не сте любители на бутчетата може да използвате и пилешко филе, но аз не го предпочетох в случая, тъй като за мен лично без марината е много сухо месо.
Картофите обелваме и режем на едри кубчета.
В намазнена тава слагаме картофите, посоляваме съвсем малко, тъй като сиренето е достатъчно солено и поръсваме с черен пипер.
Загряваме сметаната и разтопяваме топеното сирене в нея.
Ако имате и друг вид сирене примерно пушено , сложете го изпробвала съм и с такова и става много вкусно.
Отгоре слагаме пилешкото месо и заливаме със сметаново-сиреновата смес.
Долях 3 черпака от пилешкия бульон , където се вари пилето и само разтръсках тавичката за да се разпределят продуктите и течността.
Преди сервиране поръсете с нарязан магданоз за повече свежест.
В предварително загрята на 180 градуса печем за около час.
15 минути преди да извадим от фурната, поръсваме обилно с настърган кашкавал и доизпичаме до получаването на златиста коричка
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
500мл. сметана за готвене,
1 пакетче топено сирене,
1 голямо цяло пилешко бутче,
5 средни картофа,
пресен магданоз
сол,черен пипер
магданоз
150г. кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Пилешкото бутче сваряваме.
След това го накъсваме.
Ако не сте любители на бутчетата може да използвате и пилешко филе, но аз не го предпочетох в случая, тъй като за мен лично без марината е много сухо месо.
Картофите обелваме и режем на едри кубчета.
В намазнена тава слагаме картофите, посоляваме съвсем малко, тъй като сиренето е достатъчно солено и поръсваме с черен пипер.
Загряваме сметаната и разтопяваме топеното сирене в нея.
Ако имате и друг вид сирене примерно пушено , сложете го изпробвала съм и с такова и става много вкусно.
Отгоре слагаме пилешкото месо и заливаме със сметаново-сиреновата смес.
Долях 3 черпака от пилешкия бульон , където се вари пилето и само разтръсках тавичката за да се разпределят продуктите и течността.
Преди сервиране поръсете с нарязан магданоз за повече свежест.
В предварително загрята на 180 градуса печем за около час.
15 минути преди да извадим от фурната, поръсваме обилно с настърган кашкавал и доизпичаме до получаването на златиста коричка
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар