вторник, 9 декември 2014 г.

"Сметанови" картофи с пилешко месо


 "Сметанови" картофи с пилешко месо








Необходими продукти:
 500мл. сметана за готвене, 
1 пакетче топено сирене,
1 голямо цяло пилешко бутче, 
5 средни картофа, 
пресен магданоз
сол,черен пипер

магданоз
150г. кашкавал за поръсване





Начин на приготвяне:
Пилешкото бутче сваряваме. 
След това го накъсваме. 
Ако не сте любители на бутчетата може да използвате и пилешко филе, но аз не го предпочетох в случая, тъй като за мен лично без марината е много сухо месо.
Картофите обелваме и режем на едри кубчета.
В намазнена тава слагаме картофите, посоляваме съвсем малко, тъй като сиренето е достатъчно солено и поръсваме с черен пипер.
Загряваме сметаната и разтопяваме топеното сирене в нея.
Ако имате и друг вид сирене примерно пушено , сложете го изпробвала съм и с такова и става много вкусно.

Отгоре слагаме пилешкото месо и заливаме със сметаново-сиреновата смес.
Долях 3 черпака от пилешкия бульон , където се вари пилето и само разтръсках тавичката за да се разпределят продуктите и течността.
Преди сервиране поръсете с нарязан магданоз за повече свежест.
В предварително загрята на 180 градуса печем за около час.
15 минути преди да извадим от фурната, поръсваме обилно с настърган кашкавал и доизпичаме до получаването на златиста коричка
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!












Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...