събота, 27 декември 2014 г.

Майонеза с едрозърнеста горчица

 Майонеза с едрозърнеста горчица






В стремежа си за празниците да обогатя вкусовете на салатите, които толкова много обичам да приготвям с майонеза , реших да експериментирам в приготвянето й и се получи много добър резултат.

Именно тази майонеза ще Ви представя , като мога да кажа, че е една от най-хубавите,които съм приготвяла.


Съставки:
1 голямо яйце
1 ч.л. с връх едрозърнеста горчица
200 мл. растително олио
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
сока на 1/2 лимон



Начин на приготвяне:

В каничката на пасатора или в буркан, сложете яйцето, горчицата, сока на лимона и подправките и залейте с олиото.
По добре познатия начин с пасатора с издърпване нагоре, направете майонезата.
Охладете!





Идеална основна съставка е за салати, а също така е и перфектна добавка към Вашите сандвичи.

Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК.




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...