Орзо с пилешко месо и зеленчуци
Необходими продукти:
200г. орзо, 1 пилешко бутче, 1 червена пиперка, 1 морков, 1 чаша замразен грах, 1 с.л. универсална подправка, 1/2 ч.л. куркума, сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне:
Бутчето се залива с 1,5л. вода, посолява се и се вари до готовност.
След това изваждаме от бульона месото и слагаме в него орзото да се свари.
В дълбок тиган слагаме малко мазнина и задушаваме нарязаните на кубчета морков и червена пиперка. След като омекнат, прибавяме и замразения грах. Слагаме капак и задушаваме за 10 мин. , докато и той омекне.
Подправяме с универсалната подправка и разбъркваме.
Прибавяме и накъсаното на дребно пилешко месо, а след това и орзото, което е предварително отцедено от бульона, в който се е варило.
Поръсваме с куркумата и отново разбъркваме добре.
Сервираме топло с поръсен ситно нарязан магданоз.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Сервираме топло с поръсен ситно нарязан магданоз.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар