Бутер- ябълков щрудел
Необходими продукти:
5 средни ябълки
1 ч.ч. захар, може и кафява
1 пакетче канела на прах
60г. масло
1 пакет бутертесто
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Оставяме за час бутертестото да се отпусне.
Върху тавичка с пласт хартия за печене,поставяме лист бутертесто (в пакет са 2 листа) и леко с нож правим борд по края с дебелина 2 см. Така ще се повдигне той , а дъното, ще остане плоско, тъй като него ще надупчим на няколко места с вилицата.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
През това време си правим плънката като в подходящ съд слагаме маслото и в него задушаваме за около 5 мин. настърганите на едро ренде ябълки със захарта.Добавяме и канелата (ако не обичате канела сложете колкото за аромат).
След като е готов блата,разпределяме равномерно плънката и от другия лист от бутертестото си режем ленти, с които украсяваме отгоре.
Този път в загрята, но само на горен реотан фурна печем щрудела , докато и лентичките се изпекат, т.е. добият златист цвят.
След като се охлади поръсваме обилно с пудра захар.
Поднасяме по желание с топка ванилов сладолед или бита сметана.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
5 средни ябълки
1 ч.ч. захар, може и кафява
1 пакетче канела на прах
60г. масло
1 пакет бутертесто
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Оставяме за час бутертестото да се отпусне.
Върху тавичка с пласт хартия за печене,поставяме лист бутертесто (в пакет са 2 листа) и леко с нож правим борд по края с дебелина 2 см. Така ще се повдигне той , а дъното, ще остане плоско, тъй като него ще надупчим на няколко места с вилицата.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
През това време си правим плънката като в подходящ съд слагаме маслото и в него задушаваме за около 5 мин. настърганите на едро ренде ябълки със захарта.Добавяме и канелата (ако не обичате канела сложете колкото за аромат).
След като е готов блата,разпределяме равномерно плънката и от другия лист от бутертестото си режем ленти, с които украсяваме отгоре.
Този път в загрята, но само на горен реотан фурна печем щрудела , докато и лентичките се изпекат, т.е. добият златист цвят.
След като се охлади поръсваме обилно с пудра захар.
Поднасяме по желание с топка ванилов сладолед или бита сметана.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар