Пълнени картофи
Необходими продукти:
5 големи картофа, 1 среден морков, 300г. кайма, 1 глава лук, 3 кисели краставички, кашкавал, кимион, чубрица, червен и черен пипер, сол, хлебни трохи.
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и както са с "кората" се сваряват в подсолена вода. Като са готови се оставят да се охладят в студена вода.
Обелват се.
С помощта на лъжица , внимателно се издълбава сърцевината им.
С помощта на лъжица , внимателно се издълбава сърцевината им.
Плънката правим като запържваме лука и моркова и като се задушат прибавяме каймата.
Стремим се да я направим на "трохи".
Смиламе в блендер 1 - 2 филийки хляб, преценете след като видите колко мазнина ще Ви отдели каймата и прибавете към сместа, така не се получава "мазна" смес.
Стремим се да я направим на "трохи".
Смиламе в блендер 1 - 2 филийки хляб, преценете след като видите колко мазнина ще Ви отдели каймата и прибавете към сместа, така не се получава "мазна" смес.
Подправяме с кимион, червен и черен пипер, сол и чубрица. Охлаждаме сместа.
Нарязваме на ситно краставичките,които придават много приятен кисел вкус.
Пълним издълбаните картофи със сместа и редим в тавичка. Отгоре поръсваме обилно с настърган кашкавал.
Запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато кашкавалът добие златист цвят.
Поднасяме със сос по желание, аз сервирах с млечен сос от кисело мляко, наситнен пресен лук и магданоз и 1/2 ч.л. чесън на прах, за по-деликатен вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар