четвъртък, 18 декември 2014 г.

Пълнени картофи

         Пълнени картофи






Необходими продукти:
5 големи картофа, 1 среден морков, 300г. кайма, 1 глава лук, 3 кисели краставички, кашкавал, кимион, чубрица, червен и черен пипер, сол, хлебни трохи.

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и както са с "кората" се сваряват в подсолена вода. Като са готови се оставят да се охладят в студена вода.
Обелват се.
С помощта на лъжица , внимателно се издълбава сърцевината им.
Плънката правим като запържваме лука и моркова и като се задушат прибавяме каймата.
Стремим се да я направим на "трохи".
Смиламе в блендер 1 - 2 филийки хляб, преценете след като видите колко мазнина ще Ви отдели каймата и прибавете към сместа, така не се получава "мазна" смес.
Подправяме с кимион, червен и черен пипер, сол и чубрица. Охлаждаме сместа.
Нарязваме на ситно краставичките,които придават много приятен кисел вкус.




Пълним издълбаните картофи със сместа и редим в тавичка. Отгоре поръсваме обилно с настърган кашкавал.



Запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато кашкавалът добие златист цвят.
Поднасяме със сос по желание, аз сервирах с млечен сос от кисело мляко, наситнен пресен лук и магданоз и 1/2 ч.л. чесън на прах, за по-деликатен вкус.



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...