понеделник, 8 декември 2014 г.

Мини руло "Стефани"

            Мини руло "Стефани







Необходими продукти за 4 бр.:
1 кг. кайма смес , 4 кисели краставички, 1 голям морков, 4 яйца. белтък, галета, кашкавал, кимион, черен пипер, чубрица.


Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват в подсолена вода за 7 мин. ( за по-сигурно понякога ги варя и  10мин.).
Охлаждат се в студена вода, за да могат да се обелят лесно.

Каймата се овкусява с кимиона, чубрицата и черния пипер.
Оставя се в хладилник за 30 мин . да си поеме месото ароматите.
Ако имате любима универсална подправка за кайма , овкусете с нея.
Краставичките и моркова се режат на ивички (пръчици).
Месото се дели на 4 равни части. Важно е да не стане тънък пласт като се завие самото рулце, тъй като при печенето месото се свива и има опасност да се разпадне.
Върху лист фолио за свежо съхранение, мажем с четка по малко мазнина и разстиламе 1/4 от каймата т.е. за едната порция. Правим я с дебелина около 2 см. , слагаме ивички краставичка и морков и едно яйце, разбира се предварително обелене от черупката.
С помощта на фолио завиваме като салам и като приключим и с 4-те , оставяме за час в хладилника да стегнат и за да запазят формата си при печене.
След час , внимателно отстраняваме фолиото, като развиваме директно върху тавичка с лист хартия за печене и мажем с белтък. Поръсваме с галета за хрупкавост и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
15 мин. преди да извадим от фурната поръсваме всяко руло с настърган кашкавал и връщаме до получаване на златист цвят на кашкавала.
След като са готови оставяме да починат за 20 мин. тъй като при печене соковете на емсото излизат , а като оставим се абсорбират наново и месото не изсъхва.
Добър Апетит!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...