вторник, 8 април 2014 г.

Тутманик

                                    
                                                          Тутманик

Необходими продукти: 500 г. брашно, 3 яйца, 1 жълтък, 250 г. сирене, 1 пакетче суха мая, 1 ч.ч. кисело мляко, 120 г. разтопено краве масло, 1/2 ч.ч, олио, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар.

Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто от брашното, маята, солта,захарта и само едно яйце. Оставя се на топло да удвои обема си.
Разделя се на 3 части. Маслото се разтопява и се смесва с олиото. Сиренето се натрошава и се смесва с яйцата.
Първия пласт се разстила върху плот и се намазва с мазнината и с част от разбитите яйца и сирене. Слага се втори пласт със същата големина и дебелина и отново с масло и яйчена смес. Повтаря се същото и с третата част от тестото.
Оформя се по желание, но най-елементарното и разпространено е да се навие на руло и да се нареже на 8 парчета.
Оформя се по желание и се слага в намазнена тава и се оставя отново да втаса , докато удвои обема си. Маже се с жълтъка и се пече в предварително загрята на 180 градуса. 



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...