Пържени тиквички със специален сос
Необходими продукти: 5-6 средни тиквички, брашно за паниране, олио за пържене, 1 връзка копър, 1 връзка пресен чесън, 1 бр. кисело мляко , сол.
Начин на приготвяне: Тиквичките се измиват и се нарязват на кръгчета с еднаква дебелина.
Осоляват се и се оставят в гевгир да си отделят излишната вода за около 2 часа.
Тиквичките се панират в брашното и се пържат в силно сгорещена мазнина на маслена баня.
Оставят се след това върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.
За соса се взема киселото мляко и се оставя в много ситна цедка за да се отдели ако има вода , с цел да не се разводни соса. Нарязват се на ситно пресния чесън и копър и се прибавят към киселото мляко. Посолява се.
Тиквичките се охлаждат за да не станат на каша като се поднесат със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар