Сицилианска пилешка супа
Необходими продукти:
1 голямо пилешко бутче,
1 голяма връзка магданоз (по оригинална рецепа е италиански магданоз, но и българския върши работа) , 1/2 глава лук,
1 голям морков,
3 големи картофа,
1/4 глава целина или 1/2 малка ,
2 домата,
1/2 пакет деталини паста,
3 с.л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Пилешкото бутче се сварява много добре и се обезкостява.
Картофите, целината и морковите се нарязват на не много дребни кубчета и се слагат в пилешкия бульон да се сварят.
Като са готови с пасатор само няколко пъти се завъртат ножовете , за да стане част от супата кремообразна , а другата с парченца, т.е. да придобие гъстота и плътност.
Прави се паста от зехтина, доматите, 1/2 връзка магданоз, сол и черен пипер.
Прибавя се към бульона със зеленчуците.
Слага се и месото от бутчето и се оставя на тих огън да поври още 15 мин. като се слага и пастата.
Сервира се топла с препечен хляб примерна рецепта има тук.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
1 голямо пилешко бутче,
1 голяма връзка магданоз (по оригинална рецепа е италиански магданоз, но и българския върши работа) , 1/2 глава лук,
1 голям морков,
3 големи картофа,
1/4 глава целина или 1/2 малка ,
2 домата,
1/2 пакет деталини паста,
3 с.л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Пилешкото бутче се сварява много добре и се обезкостява.
Картофите, целината и морковите се нарязват на не много дребни кубчета и се слагат в пилешкия бульон да се сварят.
Като са готови с пасатор само няколко пъти се завъртат ножовете , за да стане част от супата кремообразна , а другата с парченца, т.е. да придобие гъстота и плътност.
Прави се паста от зехтина, доматите, 1/2 връзка магданоз, сол и черен пипер.
Прибавя се към бульона със зеленчуците.
Слага се и месото от бутчето и се оставя на тих огън да поври още 15 мин. като се слага и пастата.
Сервира се топла с препечен хляб примерна рецепта има тук.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар