четвъртък, 24 април 2014 г.

Руло "Стефани"


   
                                                       Руло "Стефани"






Необходими продукти: 1 кг. кайма смес, 1 среден морков, 3 средни кисели краставички, 5 твърдо сварени яйца,чубрица, кимион, 1 с.л. универсална подправка 10 зеленчука, черен и бял пипер, кашкавал за поръсване.

Начин на приготвяне: Каймата се омесва с подправките, и се оставя 30 мин. да поеме ароматите.
Краставичките и морковите се нарязват на ивички, а яйцата се обелват от черупките.
На лист прозрачно фолио се разстила каймата и се слагат киселите краставички, морковите и яйцата. Завива се като салам и се оставя да стегне в хладилника 20-тина мин. .
Фурната се загрява на 180 градуса. В тава се слага рулото като внимателно се отделя от фолиото за да запази цялостта си. Поръсва се обилно с кашкавал. Пече се 40-45 мин. или до готовност!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...