Руска салата
Необходими продукти:
200г. шунка или друг мек колбас,
2 средни моркова,
5-6 средни на големина стерилизирани кисели краставички,
малка консерва грах,
3-4 средни картофа,
200г. майонеза
2 с.л. с връх гъсто кисело мляко (за да не е мазна салатата иначе се слага само майонеза),
сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Картофите и морковите се нарязват и се слагат да се варят в подсолена вода.
Ако използвате пресен или замразен грах се слага и той.
Трябва зеленчуците съвсем леко да хрупат за да не станат на каша,когато се разбъркат с останалите компоненти.
Като се сварят се охлаждат и чак тогава се прибавят към всички останали продукти.
Майонезата и киселото мляко се разбъркват в купа докато се смесят напълно.
Киселите краставички се нарязват на кубчета и се отцеждат от излишната течност,която съдържат. Шунката също се реже на кубчета.
Прибавят се към майонезата.
Прибавят се и зеленчуците , разбърква се всичко много добре и се овкусява със солта и черния пипер.
Оставя се за 30 мин. в хладилник да се охлади и е готова за сервиране!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
200г. шунка или друг мек колбас,
2 средни моркова,
5-6 средни на големина стерилизирани кисели краставички,
малка консерва грах,
3-4 средни картофа,
200г. майонеза
2 с.л. с връх гъсто кисело мляко (за да не е мазна салатата иначе се слага само майонеза),
сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Картофите и морковите се нарязват и се слагат да се варят в подсолена вода.
Ако използвате пресен или замразен грах се слага и той.
Трябва зеленчуците съвсем леко да хрупат за да не станат на каша,когато се разбъркат с останалите компоненти.
Като се сварят се охлаждат и чак тогава се прибавят към всички останали продукти.
Майонезата и киселото мляко се разбъркват в купа докато се смесят напълно.
Киселите краставички се нарязват на кубчета и се отцеждат от излишната течност,която съдържат. Шунката също се реже на кубчета.
Прибавят се към майонезата.
Прибавят се и зеленчуците , разбърква се всичко много добре и се овкусява със солта и черния пипер.
Оставя се за 30 мин. в хладилник да се охлади и е готова за сервиране!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар