Домашна паста със сметанов сос
Необходими продукти за пастата: 1 яйце, 100г. брашно,щипка сол.
за соса: 150г. печурки, 1 малка глава лук, 200мл. готварска сметана,сол, черен и бял пипер.
Начин на приготвяне: Замесва се тестото за пастата и се разточва на много тънък лист. Набрашнява се леко и се навива на руло. Нарязва се на лентички (талиатели).Отново се набрашняват и се варят в подсолена вода 3 мин..
В тиган се слага малко мазнина и се запържва лука и гъбите. Добавя се сметаната,подправя се и се оставя да къкри на бавен огън докато се сгъсти.
Прибавя се сварената паста и се разбърква още 1-2 мин. на изключен котлон.
Поднася се топло!
Няма коментари:
Публикуване на коментар