сряда, 2 април 2014 г.

Шоколадова торта




                                                          Шоколадова торта

Необходими продукти за блатовете: 150г. захар, 150г. брашно, 1 бакпулвер, щипка сол, 5 яйца, 3 с.л. неподсладено какао, аромат по желание.
                                       за крема: 300г. шоколад, 300 мл. сладкарска сметана, 100г. масло.
                                       за сиропиране: 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. вода.


Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Сухите съставки се размесват отделно и се прибавят към крема като се разбърква с шпатула съвсем леко да не спадне крема и се слага във форма с подвижно дъно намазнена и с хартия за печене.

Пече се на 180 градуса за 25 мин. като се проверява с дървен шиш дали е готов.
Като се охлади блата се маха от формата и се реже на 3.
Сметаната се затопля и в нея се разтопява шоколада и маслото. Оставя се да се охлади и се разбива на пухкав крем. разделя се на 2 части като по-голямата част е за между блатовете.
Завира се водата и се слага захарта докато стане сироп със средна гъстота. Сиропира се по малко всеки блат и се нанася от крема . После се заглажда с крем тортата и се оставя да стегне 30 мин. в хладилника. Украсява се с останалата част от крема като оформлението е по желание!
Отнпво се оставя 30 мин. в хладилник и е готова за поднасяне!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...