Американски Corn Dog
Необходими продукти:
10 бр. кренвирша (или ако не консумирате кренвирши използвайте както аз немски вурстчета) ,
1 1/2 ч.ч. царевично брашно,
1 1/4 ч.ч. обикновено бяло брашно,
1/4 ч.ч. захар,
1 бакпулвер,
1 яйце,
1 1/2 ч.ч. пълномаслено прясно мляко,
1 с.л. олио,
1 с.л. мед.
Начин на приготвяне:
В купа се размесват много добре сухите съставки. Отделно се разбива яйцето, прибавя се млякото, олиото и меда.
Прибавят се към сухите съставки и се разбърква до получаване на гъста смес.
Сместа се изсипва във висок тесен съд или чаша
На дървен шиш се нанизва кренвирша (може и да се нареже на половина) и се потапя в сместа като само трябва да остане тънък слой от нея иначе в процеса на пържене се отлепва и пада.
Пържи се в силно сгорещена мазнина в дълбок съд.
Поднасят се със сосове по избор!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
източник на рецептата ТУК
Необходими продукти:
10 бр. кренвирша (или ако не консумирате кренвирши използвайте както аз немски вурстчета) ,
1 1/2 ч.ч. царевично брашно,
1 1/4 ч.ч. обикновено бяло брашно,
1/4 ч.ч. захар,
1 бакпулвер,
1 яйце,
1 1/2 ч.ч. пълномаслено прясно мляко,
1 с.л. олио,
1 с.л. мед.
Начин на приготвяне:
В купа се размесват много добре сухите съставки. Отделно се разбива яйцето, прибавя се млякото, олиото и меда.
Прибавят се към сухите съставки и се разбърква до получаване на гъста смес.
Сместа се изсипва във висок тесен съд или чаша
На дървен шиш се нанизва кренвирша (може и да се нареже на половина) и се потапя в сместа като само трябва да остане тънък слой от нея иначе в процеса на пържене се отлепва и пада.
Пържи се в силно сгорещена мазнина в дълбок съд.
Поднасят се със сосове по избор!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
източник на рецептата ТУК
6 коментара:
Не е ли твърде сладка тази панировка-хем 1/4 ч.ч.захар+1супена лъжица мед и никаква сол,рецептата приляга за сладкиш!
Не е сладко! Много приятен и мек вкус имат
А една купа на колко грама е равна? Виждала съм в американските сайтове и винаги се чудя..
Моята ,с която правя е 200г.
А всички ли са равни на толкова, в YouTube съм гледала клипчета и казват 1cup flour.. и се чудя в български грамажи една купа на колко е равна?
Използвам мерителни чаши и аз и мерих специално в сухи съставки са 200г
Публикуване на коментар