сряда, 9 април 2014 г.

Американски Corn Dog


 Американски Corn Dog






Необходими продукти: 

10 бр. кренвирша (или ако не консумирате кренвирши използвайте както аз немски вурстчета) ,
 1 1/2 ч.ч. царевично брашно, 
1 1/4 ч.ч. обикновено бяло брашно, 
1/4 ч.ч. захар,
 1 бакпулвер, 
1 яйце,
 1 1/2 ч.ч. пълномаслено прясно мляко,
1 с.л. олио,
 1 с.л. мед.





Начин на приготвяне: 

В купа се размесват много добре сухите съставки. Отделно се разбива яйцето, прибавя се млякото, олиото и меда. 
Прибавят се към сухите съставки и се разбърква до получаване на гъста смес.






Сместа се изсипва във висок тесен съд или чаша
На дървен шиш се нанизва кренвирша (може и да се нареже на половина) и се потапя в сместа като само трябва да остане тънък слой от нея иначе в процеса на пържене се отлепва и пада.
Пържи се в силно сгорещена мазнина в дълбок съд.
Поднасят  се със сосове по избор!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

източник на рецептата ТУК



6 коментара:

politch каза...

Не е ли твърде сладка тази панировка-хем 1/4 ч.ч.захар+1супена лъжица мед и никаква сол,рецептата приляга за сладкиш!

Elena Dimitrova каза...

Не е сладко! Много приятен и мек вкус имат

Анонимен каза...

А една купа на колко грама е равна? Виждала съм в американските сайтове и винаги се чудя..

Elena Dimitrova каза...

Моята ,с която правя е 200г.

Анонимен каза...

А всички ли са равни на толкова, в YouTube съм гледала клипчета и казват 1cup flour.. и се чудя в български грамажи една купа на колко е равна?

Elena Dimitrova каза...

Използвам мерителни чаши и аз и мерих специално в сухи съставки са 200г

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...