Фалшива шкембе чорба от гъби кладница
Необходими продукти:
500г. гъби кладница
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. прясно мляко
60г. масло
1/2 ч.л. сол
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете или както аз накъсайте на по-дребно гъбите кладница.
Те са месести и лесно се отделят на парченца.
Сложете в тенджерка 2/3 от предвиденото количество масло и ги задушете на умерена температура.
След като омекнат и пуснат сока си сложете брашното и бъркайте енергично,но внимателно за да не се образуват бучици.
Прибавете водата и млякото и оставете да къкри за 15 мин.
Посолете.
В подходящ съд сложете останалото масло и запържете за кратко червения пипер, като внимавате да не прегори,защото в противен случай ще загорчи.
Сервирайте супата топла и поръсете със запръжката, а можете и да я добавите към цялото количество супа - вие решавате.
Поднесете както класическата шкембе чорба с оцет и чесън , а за любителите на лютото и със сухо чили.
Добър Апетит!
Източник на рецептата тук
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
500г. гъби кладница
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. прясно мляко
60г. масло
1/2 ч.л. сол
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете или както аз накъсайте на по-дребно гъбите кладница.
Те са месести и лесно се отделят на парченца.
Сложете в тенджерка 2/3 от предвиденото количество масло и ги задушете на умерена температура.
След като омекнат и пуснат сока си сложете брашното и бъркайте енергично,но внимателно за да не се образуват бучици.
Прибавете водата и млякото и оставете да къкри за 15 мин.
Посолете.
В подходящ съд сложете останалото масло и запържете за кратко червения пипер, като внимавате да не прегори,защото в противен случай ще загорчи.
Сервирайте супата топла и поръсете със запръжката, а можете и да я добавите към цялото количество супа - вие решавате.
Поднесете както класическата шкембе чорба с оцет и чесън , а за любителите на лютото и със сухо чили.
Добър Апетит!
Източник на рецептата тук
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
1 коментар:
Лелеее, току що си я направих! Страхотна е!
Публикуване на коментар