Карамелизирано мляко или Дулче де Лече
Необходими продукти:
950 мл. пълномаслено прясно мляко
200г. кристална захар (аз използвах кафява за да подсиля цвета)
1/4 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
В тенджерка или друг подходящ съд поставете млякото,захарта и содата за хляб.
Като заври оставете на ниска температура като трябва да продължи да къкри и разбърквайте периодично.
Процеса по сгъстяването и промяната на цвета ще Ви отнеме около час ,затова много внимавайте да не загори.
Консистенцията трябва да стане като на мед и тогава премахнете от котлона,защото ще се сгъсти допълнително след като се охлади.
Може да използвате за различни десерти или да си направите карамелен сос подходящ за всякакви украси и топинг за сладоледи .
Да Ви е сладко!
Рецептата е вдъхновена от моята приятелка и невероятна кулинарка Нели Йонева
Благодаря ,Нели!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
950 мл. пълномаслено прясно мляко
200г. кристална захар (аз използвах кафява за да подсиля цвета)
1/4 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
В тенджерка или друг подходящ съд поставете млякото,захарта и содата за хляб.
Като заври оставете на ниска температура като трябва да продължи да къкри и разбърквайте периодично.
Процеса по сгъстяването и промяната на цвета ще Ви отнеме около час ,затова много внимавайте да не загори.
Консистенцията трябва да стане като на мед и тогава премахнете от котлона,защото ще се сгъсти допълнително след като се охлади.
Може да използвате за различни десерти или да си направите карамелен сос подходящ за всякакви украси и топинг за сладоледи .
Да Ви е сладко!
Рецептата е вдъхновена от моята приятелка и невероятна кулинарка Нели Йонева
Благодаря ,Нели!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар