вторник, 22 септември 2015 г.

Палачинки


Палачинки








Необходими продукти:

3 яйца
500мл. прясно мляко
Брашно до получаване на консистенция на боза
олио/масло за печене
ванилия (ако ще са със сладка плънка)





Начин на приготвяне:

Предполагам,че всеки знае как се правят палачинки особено тези ,които са израснали с тази вкусна закуска ,защото у дома винаги са били по-скоро закуска,отколкото десерт.
Млякото и яйцата трябва да са със стайна температура и затова преди да започнете да приготвяте палачинки час по-рано ги извадете от хладилника.
Разбийте яйцата след това добавете прясното мляко и ванилията .
Малко по малко добавяйте брашното като бъркате енергично за да не се получат бучици в сместа.
Загрейте тиган за палачинки или друг с по-голяма повърхност подходяща за приготвянето им и го намажете с масло или олио - с каквото предпочитате.
Аз слагам по един черпак ( за супа стандартен размер) от сместа за приготвянето една палачинка,като трябва да се изпече равномерно от двете страни.
Гарнирайте с каквото пожелаете сладко,течен шоколад или пък солена плънка по желание.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 



 



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...