неделя, 20 септември 2015 г.

Леща яхния

Леща яхния






Необходими продукти:

1 ч.ч. леща
1 глава кромид лук
1 морков
3 скилидки чесън
чубрица
сол


За сгъстяване:
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
150мл. вода







Начин на приготвяне:

Почистете лещата и я накиснете поне за час във вода.
След това я отцедете и я сложете в тенджерка като при нея пуснете обелените скилидки чесън (както са цели) и нарязаните на ситно лук и морков.
Залейте с вода като тя трябва да е 2 пръста над нивото на лещата.
Варете до готовност на умерена температура.
След като е вече сварена е поела повечето вода и ако Ви се струва много гъста добавете още вода.
В тиган сложете малко олио и запържете съвсем за кратко червения пипер и след това добавете брашното.
С непрекъснато бъркане добавете водата.
Сипете така получилата се запръжка към лещата и разбъркайте .
Посолете добавете и чубрицата и оставете още 5 минути да покъкри на слаб огън просто за да се смесят добре всички вкусове и аромати.
Ако желаете по-гъста или по-рядка яхния си я коригирайте според Вашия вкус,аз просто посочвам както аз я правя.
Поднесете с лъжичка заквасена сметана за по-богат вкус
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...