Кондензирано мляко
Кондензираното мляко представлява подсладено мляко,което съхранявано в хладилник може да издържи и няколко месеца.
Прекрасно допълнение е към кафе или различни десерти.
Ето и как си го приготвих аз в домашни условия, а всъщност е много лесно и Ви препоръчвам да изпробвате
Всичко,което Ви е необходимо е:
500мл. прясно мляко с висок процент масленост
200г. бяла кристална захар
щипка сода за хляб
Начин на приготвяне:
В тенджерка сложете млякото и захарта на умерена температура.
Оставете да къкри за 17-18 минути след,което се забелязва,че се променя цвета.
Сложете щипката сода и охладете.
Това е!
Присипете в подходящ добре затворен съд и съхранявайте в хладилник
Източник: manusmenu.com
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Кондензираното мляко представлява подсладено мляко,което съхранявано в хладилник може да издържи и няколко месеца.
Прекрасно допълнение е към кафе или различни десерти.
Ето и как си го приготвих аз в домашни условия, а всъщност е много лесно и Ви препоръчвам да изпробвате
Всичко,което Ви е необходимо е:
500мл. прясно мляко с висок процент масленост
200г. бяла кристална захар
щипка сода за хляб
Начин на приготвяне:
В тенджерка сложете млякото и захарта на умерена температура.
Оставете да къкри за 17-18 минути след,което се забелязва,че се променя цвета.
Сложете щипката сода и охладете.
Това е!
Присипете в подходящ добре затворен съд и съхранявайте в хладилник
Източник: manusmenu.com
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар