понеделник, 14 септември 2015 г.

Мариновани гъби

Мариновани гъби






Необходими продукти:

500г. дребни гъби аз използвах кафяви печурки
2 дафинови листа
10-15 зърна черен пипер
сол на вкус
зехтин/олио
оцет






Начин на приготвяне:

Почистете и измийте добре гъбите.
Сложете в дълбок съд вода , заедно със зърната черен пипер и дафиновите листа.
Посолете.
Като заври сложете гъбите и варете 10 мин. 






След това с решетъчна ръжица както са горещи сложете в буркан като прибавяте и зърната пипер и дафиновите листа.
Посолете и сложете олио или зехтин до там до където за гъбите.
Трябва да са покрити с тях.
Съотношението при мен беше 75% зехтин и 25% оцет.






Затворете добре буркана и разклатете.
Оставете да се мариноват поне за ден като аз съхранявах в хладилник.
Стават за мезе, предястие или като добавка към салати и гарнитури.
Ако сте любители на гъбите задължително опитайте, а и отнемат само 20 минути.
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...