Карамелен сос
Карамеления сос е на основата на карамелизираното мляко и по-точно на Дулче де лече,но в този случай за да не се сгъсти толкова добавих 50мл. повече прясно мляко и се получи невероятен десертен сос,на който веднага намерих приложение и добавих към фрапето и панакотата.
Карамеления сос е на основата на карамелизираното мляко и по-точно на Дулче де лече,но в този случай за да не се сгъсти толкова добавих 50мл. повече прясно мляко и се получи невероятен десертен сос,на който веднага намерих приложение и добавих към фрапето и панакотата.
Разбира се може да се прибави и към торти и сладоледи.
Необходими продукти:
1 л. прясно пълномаслено мляко
200г. кафява/бяла захар
1/4 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Приготвя се идентично на Дулче де Лече-то,но тук внимаваме да не се сгъсти.
Сложете всички съставки в подходящ съд и оставете да къкри на слаб огън докато си промени
цвета от бял на карамелено -кафяв и консистенцията му трябва да бъде като на гъст сос.
Оставете да се охлади и съхранявайте в затворен съд в хладилник.
Да Ви е сладко!
Необходими продукти:
1 л. прясно пълномаслено мляко
200г. кафява/бяла захар
1/4 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Приготвя се идентично на Дулче де Лече-то,но тук внимаваме да не се сгъсти.
Сложете всички съставки в подходящ съд и оставете да къкри на слаб огън докато си промени
цвета от бял на карамелено -кафяв и консистенцията му трябва да бъде като на гъст сос.
Оставете да се охлади и съхранявайте в затворен съд в хладилник.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар