петък, 11 септември 2015 г.

Карамелен сос


Карамелен сос







Карамеления сос е на основата на карамелизираното мляко и по-точно на Дулче де лече,но в този случай за да не се сгъсти толкова добавих 50мл. повече прясно мляко и се получи невероятен десертен сос,на който веднага намерих приложение и добавих към фрапето и панакотата
Разбира се може да се прибави и към торти и сладоледи.








Необходими продукти:


1 л. прясно пълномаслено мляко
200г. кафява/бяла захар

1/4 ч.л. сода бикарбонат


 


 

 



Начин на приготвяне:


Приготвя се идентично на Дулче де Лече-то,но тук внимаваме да не се сгъсти.
Сложете всички съставки в подходящ съд и оставете да къкри на слаб огън докато си промени 
цвета от бял на карамелено -кафяв и консистенцията му трябва да бъде като на гъст сос.






Оставете да се охлади и съхранявайте в затворен съд в хладилник.
Да Ви е сладко!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...