понеделник, 9 март 2015 г.

Хлебчета за хамбургери



           Хлебчета за хамбургери





Често приготвям тези хлебчета за сандвичи или бургери ,които са страхотни за из път, за работа или за детската площадка. Няма нищо по-хубаво от домашно приготвено хлебче, без стабилизатори, набухватели и напоследък както пълнят хлябовете с картофено нишесте,което е неприемливо не само за нас възрастните, а да не говорим за децата ни.


Ето какви продукти са ни нужни за 12бр.:


600 мл. топла вода
около 1 кг брашно 
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2 кубче жива мая / пакетче от 7г. суха мая
1 с.л. олио/зехтин1 с.л. оцет

жълтък + 3 с.л. прясно мляко 
семена по избор






Начин на приготвяне:

В топла вода разтваряме маята със захарта и оставяме за 5 мин. да шупне.
 След това прибавяме и останалите продукти за тестото и го замесваме, като трябва да остане леко лепкаво.
Оставяме за около час да втаса докато удвои обема си.
След това разделяме на 12 еднакви части, от които оформяме питки, а тях поставяме в тавичка постлана с лист хартия за печене. 
Оставете място между тях, защото като втасат ще удвоят обема си.
Втасват за още 30 мин.
Разбиваме жълтъка с прясното мляко, които задължително трябва да са със стайна температура и с четка намазваме всяко хлебче.






Поръсваме със сусам или семена по желание.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин.
След като са готови покриваме с кърпа за да не се образува твърда коричка.

Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към  страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...